top of page

Tradičná thajská masáž

Updated: Nov 13, 2019


 

Thajská masáž je súčasťou tradičnej thajskej medicíny.

Podstata jej špeciálnych techník má svoje korene v starovekej Indii a jednotlivé cviky pochádzajú z jogy. Zameriavajú sa na energetické body a precvičenie svalov, väzov a kĺbov. Nie nadarmo sa hovorí, že thajská masáž má aj omladzujúci účinok - dodáva telu silu a vitalitu. Zároveň Vám aj zlepší náladu a budete sa cítiť veľmi príjemne.



Thajská masáž má úžasný vplyv na zdravotný stav človeka. Nie len že uvoľňuje svalové napätie a tým zmierňuje bolesti, ale zároveň napomáha aj duševnej pohode. Svalová a duševná rovnováha sú základom každej úspešnej terapie, ktorej cieľom je priniesť celkový pokoj a harmóniu mysle.


 

Masérka sa snaží pristupovať ku každému klientovi veľmi ohľaduplne, individuálne a s citom.

Voľbu vhodnej techniky odporučí podľa dôsledného zváženia alebo ju ponechá na vlastnom výbere klienta, pričom vždy rešpektuje jeho ťažkosti.


 

Súčasná doba prináša so sebou množstvo stresových situácii, ktoré sa odzrkadľujú nie len na našom telesnom zdraví ale aj na duševnej pohode. Určite ste si už aj Vy v rámci svojho života prešli zložitejším obdobím, ktoré Vám zaťažovalo myseľ či nedovolilo sústrediť sa v práci alebo v škole na dôležité činnosti.



Túžili ste po pokojnom spánku a hľadali spôsob ako si

pomôcť?


Keďže psychický stav človeka veľmi ovplyvňuje svalové napätie, dochádza pri strese k stuhnutiu svalov. To sa týka najmä svalov šije a hrudnej chrbtice. Niektoré svaly sa

skracujú, iné začnú ochabovať, a toto všetko následne vedie k bolestiam hlavy.



Ovplyvňovaním určitých bodov nervových zakončení, dokáže masérka thajských masáží stimulovať alebo zrelaxovať niektoré orgány, svaly a žľazy s vnútornou sekréciou, ktoré majú na starosti našu hormonálnu rovnováhu. Nervové dráhy sú nositeľmi energetických línií, ktorých je v tele obrovské množstvo.


 

Práve thajská masáž Vám môže pomôcť uvoľniť zablokované miesta, a tak prinavrátiť telu stratenú rovnováhu. Jemný tlak na tieto oblasti energetických línii býva sprevádzaný pomalým pohybom. Jednotlivé pohyby odborne vedie masérka a plynule prechádza do pozícií, ktoré Vám prinesú úľavu.







.


429 views0 comments
bottom of page